Lipoic.nl is het kenniscentrum over alfa liponzuur, ook bekend als alpha lipoic acid. Lees alles over de werking en toepassingen van ALA.

Afvallen? Liponzuur helpt de verbranding.

Wat kan je van liponzuur verwachten? Afvallen is een breed begrip. Je hebt mensen die 40 kilo teveel vet hebben, en mensen die graag hun 6-pack weer willen zien. Val je af van liponzuur? Nee, je valt nooit af van één middel of één oefening. Afhankelijk van het doel zal je een plan van aanpak moeten maken. Dat kan zijn iets minder snoepen en drie keer per week hardlopen, maar het kan ook een drastische verandering in je levenswijze zijn. Verwacht dus geen wonderen.

Wat kan je dan wel verwachten?

Door een gebrek aan beweging en teveel aan suikers, hebben veel mensen een chronisch hoge bloedsuikerspiegel. Het lichaam reageert hierop door insuline vrij te geven, waardoor de cellen geactiveerd worden om glucose uit het bloed op te nemen. Onze cellen kunnen echter ongevoelig raken voor insuline, vooral als er teveel van krijgen. Het gevolg is zijn (de eerste) verschijnselen van diabetes: een te hoge bloeddruk en schade door een teveel aan glucose in het bloed. Met gewichtstoename als gevolg. De werking van teveel eten wordt dus versterkt; eerst wordt de overtollige glucose omgezet in vet, en als dat op den duur niet meer werkt, richt het teveel aan glucose schade aan die ook tot overgewicht leidt.

Liponzuur zorgt ervoor dat de cellen weer (tijdelijk) gevoeliger worden voor insuline. Daardoor nemen de diabetische verschijnselen af, en tegelijkertijd wordt de stofwisseling gestimuleerd. Uiteraard is het dan nog steeds belangrijk om niet teveel te eten en meer te bewegen.

Wie een sportiever bestaan gaat leiden heeft ook baat bij het feit dat liponzuur een sterke werking als antioxidant heeft. Daarmee beschermt het de spieren, zenuwcellen, hart- en bloedvaten. Het ondersteunt daarmee je algemene gezondheid en past bij een sportievere levensstijl.

Conclusie
Voor mensen met een structureel overgewicht door een te hoge bloedsuikerspiegel, is liponzuur een goede aanvulling op een gezondere levensstijl. Mensen die proberen op gewicht te blijven of dat laatste beetje vet weg te werken, hebben baat bij de werking als antioxidant en de mogelijk verhoogde stofwisseling.

Meer informatie:
http://sciencelinks.jp/j-east/article/200519/000020051905A0748298.php
http://www.nature.com/nm/journal/v10/n7/abs/nm1061.html

Deel deze pagina

Voeg deze pagina toe aan Facebook Voeg deze pagina toe aan Hyves Voeg deze pagina toe aan Symbaloo Voeg deze pagina toe aan NUjij.nl Tweet deze pagina op Twitter

Liponzuur kopen?

Zelf een keer liponzuur proberen? In onze ervaring heeft drogisterij.net het grootste aanbod en snelste levering.

Klik voor actuele prijzen op een van onderstaande producten.


€20,99

€32,99

€30,99

€11,99

€47,99

€33,99

Over LIPOIC.NL

LIPOIC.NL is hèt Nederlandse kenniscentrum voor alfa-liponzuur. Liponzuur, ook bekend als lipoic-acid, is net als Q10 een co-enzym. Het helpt de stofwisseling op celniveau, en versterkt de werking van anti-oxidanten zoals vitamine C en E. Wilt u meer weten over liponzuur? Klik dan hier of bekijk de FAQ.