Lipoic.nl is het kenniscentrum over alfa liponzuur, ook bekend als alpha lipoic acid. Lees alles over de werking en toepassingen van ALA.

Liponzuur, beschermheilige van de lever?

De lever is misschien niet zo sexy, maar er zijn genoeg redenen om dit orgaan te waarderen: het slaat energie op, het maakt het gal aan dat je voedsel helpt verteren, het zuivert ons bloed, zorgt dat wondjes op tijd stoppen met bloeden en helpt spieren op te bouwen. Een gezonde lever is dus van vitaal belang.

Leveraandoeningen zijn er in vele vormen. Hepatitis, veroorzaakt door een virus, en leverschade door alcohol zijn de twee meest voorkomende aandoeningen. Als zuiveraar van het bloed, heeft de lever vooral te lijden onder ongezonde eetgewoonten en het binnenkrijgen van toxische stoffen.

Liponzuur, met zijn sterke werking als antioxidant en de eigenschap om ook metalen aan zich te binden, kan de lever beschermen en genezen. Sinds de ontdekking van liponzuur in 1948 heeft een indrukwekkende lijst van meer dan 20 studies aangetoond dat liponzuur helpt bij de bescherming van de lever en bij de behandeling van onder andere chronische leveraandoeningen zoals geelzucht, cirrose en hepatitis.

Conclusie
Gezien de beschermende werking die liponzuur voor de lever heeft, is het goede aanvulling op het dieet van mensen die zichzelf extra belasten.

Meer informatie:
http://www.townsendletter.com/Dec2007/alphalipo1207.htm
http://morelife.org/references/full_papers/9607614.pdf

Deel deze pagina

Voeg deze pagina toe aan Facebook Voeg deze pagina toe aan Hyves Voeg deze pagina toe aan Symbaloo Voeg deze pagina toe aan NUjij.nl Tweet deze pagina op Twitter

Liponzuur kopen?

Zelf een keer liponzuur proberen? In onze ervaring heeft drogisterij.net het grootste aanbod en snelste levering.

Klik voor actuele prijzen op een van onderstaande producten.


€20,99

€32,99

€30,99

€11,99

€47,99

€33,99

Over LIPOIC.NL

LIPOIC.NL is hèt Nederlandse kenniscentrum voor alfa-liponzuur. Liponzuur, ook bekend als lipoic-acid, is net als Q10 een co-enzym. Het helpt de stofwisseling op celniveau, en versterkt de werking van anti-oxidanten zoals vitamine C en E. Wilt u meer weten over liponzuur? Klik dan hier of bekijk de FAQ.